”Luk munden og let røven”

Hey derude,

Var så heldig i tirsdags, at blive inviteret med til Christian Bitz’ foredrag ”Luk munden og let røven”. Jeg synes det var ret underholdene, jeg fik ikke så meget nyt fakta med hjem om sundhed, som jeg har gjort ved tidligere foredrag om sund kost/livstil. Men jeg gik alligevel hjem klogere. Hans budskab var, at man skal være realistisk om sin sundhed. Så hokus-pokus kurer og andre mærkelige regler om hvad man må få og ikke få, skal man bare glemme helt, man kan alligevel ikke holde det i længden og hvad nytter det så?index
Han sagde også at det var vigtigt at få tilfredsstillet alle fem smagssanser i hvert måltid, så trængen til sødt ikke melder sig efter frokost/aftensmad. Til jer der skulle være i tvivl er de fem smagssanser: sødt, salt, surt, bittert og umami. Synes selv jeg ofte kan have denne træng til noget sødt efter frokost/aftensmad, men efter, jeg de seneste dage har fået opfyldt alle fem smagssanser i mine måltider har den ikke været der, så der er jo nok noget om snakken. Det lyder måske besværligt, men en simpel kålsalat opfylder alle kravene. Det fintsnittede kål – bittert, citronsaft – surt, saltede nødder eks. ristede mandler med soya – salt, honning rørt op med citronsaften – sødt, lidt parmesan på toppen – umami, så simplet kan det gøres.
En anden ting han også gjorde klart var, at det var vigtigt at finde noget motion man synes er sjovt. Så prøv jer frem med en masse fede hold i fitness! Personligt er jeg rigtig glad for puls/styrke holdene, elsker at, pulsen ryger helt i vejret og jeg samtidig får styrketrænet. Det er også meget lettere at komme afsted, når man ved der venter en sjov time forude end en død kedelig time, man enlig ikke rigtig gider.

Spørgsmål og kommentarer er meget velkommen.

Johanne & Laura

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *